Nå er det forbudt å produsere nye lysstoffrør!

EU har vedtatt å fase ut flere typer lysrør som er vanlige å bruke både hjemme og på arbeidsplasser. Lysrørene EU faser ut inneholder kvikksølv. 

 

Les: innlegg fra Miljødirektoratet vedr saken HER

Tiden er kanskje inne for å bytte gamle armaturer til LED?

Å erstatte gamle armaturer med LED-belysning fører til redusert energiforbruk og mindre strømregning.

Vi har kompetansen og verktøyene du trenger for å oppgradere din lysinstallasjon og samtidig senke strømforbruket på lys med opptil 90 %.

Vi kan hjelpe deg eller ditt firma med å gjøre lønnsomhetsberegninger, og samtidig vise deg hvordan moderne belysning kan øke både komforten og lyskvaliteten

Å ersatte konvensjonelle armaturer med høykvalitets LED-belysning fører til redusert energiforbruk. 

Hvis du oppgraderer installasjonen din med både LED-belysning og smarte lysstyringssystemer, kan du redusere energiforbruket med så mye som 90%, samtidig som du forbedrer trivselen til bygningens brukere.

- Hvis du tar i betraktning det faktum at mer enn 80% av alle eksisterende lysinstallasjoner i kontorer, utdanninsbygg, helsebygg og industribygg i EU bruker lysrør eller høytrykklamper, blir potensialet for energisparing enormt.

– 

Hva vil det bety for deg å bytte?

– Store mengder kvikksølv, som er et svært farlig stoff, blir fjernet. Dessuten utgjør belysning i bygg et årlig strømforbruk på sju TWh. Dette tilsvarer ti prosent av det årlige strømforbruket i bygningsmassen i Norge. Med LED kan forbruket reduseres betydelig.   

I tillegg til miljøgevinsten, får man en mer lønnsom energieffektivisering.

Ny belysning øker også trivselen og kvaliteten på bo- og arbeidsmiljøet. Andre positive effekter er økt produktivitet og lavere sykefravær. 

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat - vi hjelper deg gjerne:

 

 0